понедељак, 26. октобар 2015.

Gospodar pstenova - Povratak kralja

(Lord of the rings - The return of the king)


Film je baziran na knjizi J. R. R. Tolkiena Povratak kralja iz trilogije Gospodar prstenova, a režirao ga je Peter Jackson. Priča prati Froda, Sama i Goluma (Smeagola) koji su sve bliže mjestu gdje moraju uništiti prsten moći. Za to vrijeme zli gospodar Sauron poslao je vojsku (500.000 vojnika) da napadne glavni grad Gondora Minas Tirith, jer vjeruje da je tamo prsten.

 


 Radnja filma prati dve priče. Jedna je pokušaj Saurona da slomi otpor i zauzme Srednju Zemlju, a druga je put Frodoa i Sema do Uklete planine gde je stvoren Jedinstveni prsten i gde jedino može biti uništen. Sauron je okupio ogromnu vojsku i kreće na Minas Tirit, glavni grad Gondora, kako bi uništio rasu ljudi. U najtežim trenucima u istoriji nekada moćnoga carstva, kralj je preko potreban da podigne moral ljudima, a to će konačno postati Aragorn, koji sakuplja vojsku duhova i dovodi je u pomoć. Gandalf, uz pomoć kralja Teodena, okuplja razbijenu vojsku Gondora za najveću bitku ikada. I pored svega, oni ne mogu da se odupru moćnoj armiji Saurona, ali ne predaju se i kreću u veliki boj kako bi odvukli pažnju Sauronu od Frodoa i Sema, koji jedini mogu da ga unište.

Najkrvaviji film svih vremena je "Gospodar prstenova: Povratak kralja", kaže statistika koju je napravio kompjuterski inženjer Rendal Olson. Detaljnije o ovome možete pročitati  ovdje. 


LEGOLAS
Sin je Vilin-kralja Sjevernog Mrkodola Thranduila. Njegov narod vilenjaka i narod patuljaka se od davnina ne podnose no on i patuljak Gimli tokom zajedničkog puta prema Mordoru stvore veliko prijateljstvo. Poslije Rata za Prsten, osnovao je vilenjačko kraljevstvo u Itilijenu, a poslije Aragornove smrti otisao je u Neumiruće Zemlje sa Gimlijem. 


GIMLI
Pripada narodu Patuljaka iz kraljevstva Samotne planine. Priključio se Prstenovoj družini. Kada se družina raspala borio se sa Legolasom i Aragornom u bitkama rata za prsten. Nakon sto je Sauron uništen Gimli je osnovao Kraljevstvo patuljaka u pećinama Helmovog Ponora. Kada je Aragorn umro, otišao je sa Legolasom u Neumiruće zemlje.

Нема коментара:

Постави коментар